Μονομελές Εφετείο Αθηνών 4781/2023

Μονομελές Εφετείο Αθηνών 4781/2023

Στάμος & Συνεργάτες - Αποφάσεις Επί Ανακοπών

Η υπ’ αριθ. 4781/2023 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών έκανε ΔΕΚΤΗ την έφεσή μας, εξαφάνισε την εκκαλουμένη απόφαση και ακύρωσε επιταγή προς πληρωμή και κατασχετήρια έκθεση της INTRUM HELLAS, ως εταιρεία διαχείρισης της εταιρείας ειδικού σκοπού «PHOENIX NPL FINANCE DAC», με την αιτιολογία ότι η από 12/09/2019 σύμβαση πώλησης και μεταβίβασης από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην αρχική αποκτώσα Piraeus SNF DAC, όπως κοινοποιήθηκε με την επιταγή προς πληρωμή, δεν συνοδεύεται από σχετικό παράρτημα της υπ’ αριθ. 237/2019 περίληψης στο Ενεχυροφυλακείο Αθηνών, από το οποίο να αποδεικνύεται η αρχική εκχώρηση από την Τράπεζα Πειραιώς προς την PIRAEUS SNF DAC των απαιτήσεων που απορρέουν από την επίδικη σύμβαση, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει σαφώς ότι η επίδικη απαίτηση από την παραπάνω σύμβαση και τις πρόσθετες πράξεις περιλαμβανόταν στο αντικείμενο της αρχικής, από 12/09/2019 σύμβασης πώλησης, από την οποία εξαρτώνται και οι μεταβιβάσεις και τροποποιήσεις, που ακολούθησαν στη συνέχεια, ήτοι συγκεκριμένα στην σημερινή φερόμενη ως δικαιούχο εταιρεία PHOENIX NPL FINANCE DAC.

Δείτε την απόφαση εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.counsellors.gr/wp-content/uploads/2018/04/stamos-counsellors-nomiki-vivliothiki.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}