Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών 2220/2023

Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών 2220/2023

Στάμος & Συνεργάτες - Αποφάσεις Επί Ανακοπών

Η υπ’ αριθ. 2220/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έκανε ΔΕΚΤΗ την ανακοπή μας και ακύρωσε επιταγή προς πληρωμή και έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης της INTRUM HELLAS, ως εταιρεία διαχείρισης της εταιρείας ειδικού σκοπού «PHOENIX NPL DESIGNATED ACTIVITY COMPANY», με την αιτιολογία ότι από το οικείο παράρτημα της σύμβασης πώλησης δεν καθίσταται εφικτή η διάγνωση της μεταβίβασης της ένδικης απαίτησης στην εταιρία ειδικού σκοπού, ούτε η ανάθεση της διαχείρισης της ένδικης απαίτησης στην καθ’ ής. Ειδικότερα, δεν αποδεικνύεται ότι ταυτίζεται η ως άνω μεταβίβαση με την ένδικη απαίτηση, αφού δεν συμπίπτει ούτε ο αριθμός της σύμβασης, ούτε ο αριθμός του λογαριασμού, ούτε το οφειλόμενο ποσό. Το γεγονός αυτό δεν αναιρείται από τον ισχυρισμό της καθ’ ης ότι τυχόν διαφορά ανάμεσα στους δύο λογαριασμούς οφείλεται σε συστημικούς λόγους, καθώς εκλείπουν τα λοιπά προσδιοριστικά στοιχεία της επίδικης απαίτησης, ενώ υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο μεταβιβασθέν ποσό των 67.345,62 ευρώ και στο επιτασσόμενο με την από 14.03.2023 επιταγή προς πληρωμή ποσό των 100.841,38 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αποδεικνύεται με βεβαιότητα ότι μεταξύ των απαιτήσεων που μεταβιβάστηκαν στην ως άνω εταιρεία PHOENIX και των οποίων τη διαχείριση ανέλαβε η καθ’ ης, ήταν και η επίδικη σύμβαση.

Δείτε την απόφαση εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.counsellors.gr/wp-content/uploads/2018/04/stamos-counsellors-nomiki-vivliothiki.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}