Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών 2485/2022

Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών 2485/2022

Στάμος & Συνεργάτες - Αποφάσεις Επί Ανακοπών

Η υπ’ αριθ. 2485/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έκανε εν μέρει ΔΕΚΤΗ αρνητική αναγνωριστική αγωγή μας κατά της Τράπεζας Eurobank, με την αιτιολογία ότι με την εισαγωγή του «λογιστικού» έτους των 360 ημερών ως χρονικής βάσης υπολογισμού των τόκων, ο καταναλωτής, ο οποίος έχει τη δικαιολογημένη προσδοκία ότι το έτος, στο οποίο αναφέρεται η περίοδος εκτοκισμού, θα είναι το ημερολογιακό έτος 365 ημερών, δεν πληροφορείται το (πραγματικό) ετήσιο επιτόκιο. Η δανείστρια τράπεζα διασπά με τον εν λόγω όρο, εντελώς τεχνητά και κατ’ απόκλιση των δικαιολογημένων προσδοκιών των καταναλωτών – δανειοληπτών, το χρονικό διάστημα (το έτος), στο οποίο όφειλε να αναφέρεται το επιτόκιο, επιβαρύνοντας αδικαιολόγητα και παράνομα την οφειλή τους και προκαλώντας τη διόγκωση αυτής (οφειλής) με τόκους παράνομα προσαυξημένους, με αποτέλεσμα ο σχετικός όρος που προβλέπει υπολογισμό τόκων βάσει έτους 360 ημερών να πρέπει να αναγνωριστεί ως άκυρος.

Δείτε την απόφαση εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.counsellors.gr/wp-content/uploads/2018/04/stamos-counsellors-nomiki-vivliothiki.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}