Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας 478/2022

Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας 478/2022

Στάμος & Συνεργάτες - Αποφάσεις Επί Ανακοπών

Η υπ’ αριθ. 478/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας έκανε ΔΕΚΤΗ την ανακοπή μας κατ’ άρθρον 973 ΚΠολΔ και ακύρωσε δήλωση συνέχισης της doValue Greece, ως εταιρεία διαχείρισης της εταιρείας ειδικού σκοπού «FRONTIER ISSUER DESIGNATED ACTIVITY COMPANY», με την αιτιολογία ότι από τα συγκοινοποιούμενα στον καθ’ ού εκτέλεση νομιμοποιητικά έγγραφα, προκύπτει ότι μεταξύ της εταιρίας ειδικού σκοπού και της καθ’ ης καταρτίσθηκε σύμβαση διαχείρισης επιχειρηματικών απαιτήσεων και ότι η τελευταία ανέλαβε τις υπηρεσίες είσπραξης και εν γένει διαχείρισης τιτλοποιούμενων απαιτήσεων από συμβάσεις δανείων, χωρίς όμως να γίνεται οποιαδήποτε συγκεκριμένη αναφορά στην επίδικη σύμβαση τοκοχρεωλυτικού δανείου, σε αντίθεση με το προσκομισθέν απόσπασμα της σύμβασης πώλησης και μεταβίβασης επιχειρηματικών απαιτήσεων μεταξύ της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και της εταιρίας ειδικού σκοπού που συνοδεύεται από σχετικό παράρτημα με τις μεταβιβασθείσες στην τελευταία απαιτήσεις, όπου γίνεται σαφής αναφορά στην ένδικη απαίτηση. Ενώ, δηλαδή, αποδεικνύεται από τα παραπάνω έγγραφα ότι η επίδικη απαίτηση πράγματι μεταβιβάσθηκε στην εν λόγω αλλοδαπή εταιρία, δεν συμβαίνει το ίδιο για το ότι η καθ’ ης ανέλαβε τη διαχείριση αυτής.

Δείτε την απόφαση εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.counsellors.gr/wp-content/uploads/2018/04/stamos-counsellors-nomiki-vivliothiki.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}