Πολυμελές Πρωτοδικείο Τρικάλων 56/2019

Πολυμελές Πρωτοδικείο Τρικάλων 56/2019

Στάμος & Συνεργάτες - Νομικές Πληροφορίες

Ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής  

Το δικηγορικό σχήμα Στάμος & Συνεργάτες αναλαμβάνει υπεύθυνα και με συνέπεια την υπόθεση σας. Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις Τραπεζικών απαιτήσεων από την εξωδικαστική επίλυσή τους και την ακύρωση διαταγής πληρωμής των μέχρις και την ακύρωση τυχόν πλειστηριασμών και την επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά πιστούχο και δύο [2] εγγυητές στους οποίους επιδόθηκε Διαταγή Πληρωμής από την Εθνική Τράπεζα. Απευθύνθηκαν σε εμάς προκειμένου να ακυρώσουν την εις βάρος τους διαταγή πληρωμής με δικόγραφο ανακοπής που κατατέθηκε και επιδόθηκε στην αντίδικο εντός της προθεσμίας των 15 εργασίμων ημερών από την επίδοση και πρόσθετων λόγων ανακοπής. Είναι μια ακόμη μεγάλη επιτυχία μας !!!

Η υπόθεση 

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Τρικάλων έκανε  δεκτή την Ανακοπή και τους Πρόσθετους Λόγους, δικαίωσε τους ανακόπτοντες και ακύρωσε την διαταγή πληρωμής της τράπεζας για σύμβαση πίστωσης με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό ποσού 584.733,71 ευρώ !!!

Η θέση μας 

Η απόφαση αυτή, δικαίωσε την θέση μας, περί παράνομου ανατοκισμού της εισφοράς του ν. 128/75, καθώς αντί η αντίδικος να αποτυπώνει και να εκδώσει διακριτή λογιστική κίνηση για τον υπολογισμό (χρέωση-πίστωση) του εν λόγω φόρου, επαύξησε το συμβατικό επιτόκιο, επομένως δε και το επιτόκιο υπερημερίας, με το ποσοστό του επίδικου φόρου, αποτύπωνε τον υπολογισμό αυτού (του φόρου) ως μέρος των τόκων, με λογικά αναγκαίο επόμενο να τον υπολογίζει και να τον χρεώνει επί των υπερημεριών των καταβολών -ως μέρος του συμβατικού επιτοκίου υπερημερίας-, παράλληλα να τον ανατοκίζει ως οφειλόμενο τόκο, κάθε δε έξι μήνες που κεφαλαιοποιούσε τόκους να τον κεφαλαιοποιεί και τέλος να τον υπολογίζει και χρεώνει εκ νέου, επί του νέου κεφαλαίου (μετά έκαστη εξάμηνη κεφαλαιοποίηση).

Το σκεπτικό 

Πιο συγκεκριμένα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Τρικάλων με την υπ’ αριθμ. 56/2019 απόφασή του έκανε δεκτή την ανακοπή, ακυρώνοντας την διαταγή πληρωμής, αφού κατά τα οριζόμενα στο σκεπτικό της απόφασης, “Η ακυρότητα των επιμέρους ποσών επηρεάζει την απόδειξη με έγγραφα του συνόλου της απαιτήσεως, … αλλά και του ορισμένου του οφειλόμενου ποσού…”. Η δε ένσταση απαραδέκτου λόγω αοριστίας (ένσταση αοριστίας της ανακοπής) που προέβαλε η Τράπεζα, απορρίφθηκε αφού κατά το σκεπτικό του Δικαστηρίου, ήταν επαρκές για τους ανακόπτοντες να δημιουργήσουν αμφιβολία στο Δικαστήριο για το ορισμένο της διαταγής πληρωμής !!!

Η απόφαση 

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Τρικάλων έκρινε λοιπόν ότι, λόγω των επιβαρύνσεων που έχουν ενσωματωθεί στο κεφάλαιο και έχουν παρανόμως ανατοκιστεί, δεν προέκυπτε η «νομιμότητα» περί της απαίτησης της τράπεζας, ούτε το εκκαθαρισμένο αυτής και ΑΚΥΡΩΣΕ την Διαταγή Πληρωμής, καταδικάζοντας την Τράπεζα στην καταβολή των δικαστικών εξόδων των ανακοπτόντων.

Δείτε ανάλογες αποφάσεις ανακοπής διαταγών και επιταγών πληρωμής:

Μονομελές Εφετείο Ναυπλίου 90/2019
Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά 2236/2019
Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά 1561/2019
Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου 87/2018
Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών 14/2019


Μιλήστε μας

Το Δικηγορικό γραφείο μας έχει ως κεντρικό στόχο την προσέλκυση και διατήρηση υψηλού επιπέδου δυναμικού, το οποίο είναι ικανό να ενστερνιστεί τις αξίες, τα οράματα και τις ανάγκες της σύγχρονης δικηγορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε το δικηγορικό σχήμα Στάμος & Συνεργάτες και μιλήστε με εξειδικευμένο δικηγόρο για την προστασία της  περιουσίας και της αξιοπρέπειάς σας στα τηλέφωνα: +30 210 38 21 774

Ώρες Γραφείου: Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00-18:00

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 197, Αθήνα, 115 22

Email: info@counsellors.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.counsellors.gr/wp-content/uploads/2018/04/stamos-counsellors-nomiki-vivliothiki.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}