Ανακοπή 933ΚΠολΔ και Προσωρινή Προστασία

Ανακοπή 933ΚΠολΔ και Προσωρινή Προστασία

Λεωνίδας Στάμος - Δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω

Ως προς την προσωρινή προστασία του καθ’ ου η εκτέλεση, έως εκδόσεως αποφάσεως επί ασκηθείσας ανακοπής του άρθρου 933ΚΠολΔ, η κατάργηση της διατάξεως του άρθρου 938ΚΠολΔ συνδυαστικά με την de facto μη εφαρμογή της προθεσμίας του άρθρου 933 παρ.1 εδ.β’ ΚΠολΔ, στο πλαίσιο δε της συστηματικής ερμηνείας της ΑΠ 11/2017 και του ΚΠολΔ (ενδ. 937 παρ. 1 περ. β’ εδ. γ΄ΚΠολΔ), οδηγεί στο αναγκαία νομικό επόμενο της εφαρμογής των ισχυόντων για την προσωρινή προστασία στο άρθρο 781 ΚΠολΔ, παρά το διαφορετικό εξυπηρετούμενο από αυτό σκοπό.

 

ΥΓ: Ίδετε και ανάλυση άρθρου 781ΚΠολΔ κατά Κ.Μπέη εδώ
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.counsellors.gr/wp-content/uploads/2018/04/stamos-counsellors-nomiki-vivliothiki.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}